-

برنامة جلوگیری و مقابله با بلایای طبیعی  شامل اقداماتی نظیر ایجاد شبکه‌های ملی و منطقه‌ای در زمینة مدیریت اطلاعات، ظرفیت‌سازی به منظور کاهش خطرات بلایای طبیعی، مطالعه و پژوهش دربارة بحران‌های ناشی از آن و چگونگی مدیریت آنهاست. در ایران با توجه به تعدد این حوادث، به‌ویژه پس از زلزلة بم، اهمیت مدیریت بلایای طبیعی بیش از پیش آشکار شده است. کمیسیون ملی یونسکو برای افزایش آگاهی در این باره، فعالیت‌هایی انجام داده است که به برخی از آنها اشاره می‌شود: مشارکت در برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی مدیریت بحران در حوادث غیرمترقبه (تهران، 1384)، همکاری در برگزاری کنفرانس بین‌المللی ژئوبیوتکنولوژی (قشم، 1384) و ارائه طرح بهینه‌سازی علوم زمین در آموزش رسمی و غیر رسمی (1386-1385).



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 22 / 8 / 1398برچسب:مدیریت بلایای طبیعی, توسط رضا محمدی

 

توزیع خشکسالی و بی‌آبی در سطح کشور

قم با خشکسالی هیدرولوژیکی که بدترین نوع خشکسالی به‌حساب می‌آید، دست‌وپنجه نرم می‌کند. خشکسالی به‌حدی رسیده که برخی از باغداران برای تأمین آب باغات خود با خرید یخ و قرار دادن آن در پای درختان، باغات خود را آبیاری کردند. 90درصد از چشمه و قنات‌های استان با افت شدید آب مواجه هستند. خشکسالی موجب از بین رفتن پوشش گیاهی شده که این امر خود خطر ایجاد حریق در مراتع و گسترش برخی از آفات و بیماری‌ها را افزایش داده است. به گفته رئیس جهاد کشاورزی استان قم یکی از عواملی که موجب تشدید خشکسالی و زیان کشاورزان شده‌، قطع حقابه‌های رودخانه‌های قمرود و قره‌چای برای این استان است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ شنبه 3 / 8 / 1390برچسب:توزیع خشکسالی و بی‌آبی در سطح کشور, توسط رضا محمدی

        تالاب ارژن با ادامه خشکسالي با بحران روبرو مي شود        

04/10/1389
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای استان فارس در خصوص منطقه حفاظت شده ارژن و تالاب آن گفت: این منطقه و تالاب ارژن در مناطق سردسیری قرار دارند و از ذخیره گاه های زیست کره محسوب می شوند.
  
   علمدار علمداری با بیان اینکه این منطقه و تالاب ارژن طی مدت اخیر با مشکلات زیادی روبرو بوده اند، افزود: طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و استفاده بی رویه از منابع آبی و حفر چاههای متعدد تالاب ارژن دچار کم آبی و خشکی شده و به همین دلیل کارآیی زیستگاه پرندگان در این تالاب تقلیل یافته است.
  
   وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده ارژن از مناطق با ارزش استان فارس به شمار می رود. علاوه بر این وجود پوششهای گیاهی متنوع در این منطقه بر ارزش منطقه ارژن افزوده است.
  
   وی اظهار داشت: با توجه به این پتانسیلها منطقه ارژن و تالاب آن از اهمیت زیادی برخوردار است که مسئولین باید برای حفاظت از آن تلاش کنند اما با وجود این همه پتانسیل این منطقه طی مدت اخیر به دلیل خشکسالی و برداشتهای بی رویه از منابع آبی توسط مردم با مشکلات زیادی روبرو شده است.

   منبع: خبرگزاری مهر
 

       

ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:تالاب ارژن, توسط رضا محمدی

        زنگ خطر حيات تالاب انزلي به صدا درآمد        

21/10/1389
تالاب بین المللی انزلی به رغم داشتن ویژگی های منحصر بفرد متاسفانه بی مهری های فراوانی دیده و حیات طبیعی آن با سرازیر شدن انواع پسابها و آلاینده های زیست محیطی با مخاطرات جدی روبرو شده است.
   به گزارش خبرنگار مهر در رشت، تالاب انزلی میراث طبیعی مهم شمال کشور است که با توجه به مزیتهای بی نظیر خود از زاد بومهای ارزشمند و شناخته شده محیط زیست جهانی محسوب می شود.
   تالاب بین المللی انزلی در جنوب دریای خزر و جنوب شهرستان انزلی در استان گیلان قرار گرفته است، طول متوسط تالاب در امتداد شرقی - غربی 30 کیلومتر و عرض متوسط آن در امتداد شمال و جنوب سه کیلومتر و وسعت کنونی آن 150 کیلومترمربع است. این تالاب از شمال به دریای خزر از شرق به پیربازار و از غرب به کپورچال و آبکنار از جنوب به صومعه سرا و بخش های شهرستان رشت مربوط می شود.
  

       



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ دو شنبه 2 / 11 / 1389برچسب:تالاب انزلي, توسط رضا محمدی

اقتصادی- اجتما عی

جمعیت کل استا ن گیلان حدود 6/2 میلیون نفر می باشد. جمعیت حوزه آبخیز حدودأ 2/1 میلیون نفر می با شد . طبق سرشماری سا ل   1375این جمعیت در شهر های اصلی استا ن متمرکز می با شند(نظیر رشت با جمعیت 713،000 نفر، صومعه سرا با جمعیت 137،000 نفر و انزلی با جمعیت 120،000 نفر) در آمد نا خا لص منطقه ای گیلان در سا ل 1379 ، حدود 16،437 میلیارد ریا ل ( برابر با 2 میلیا رد دلار آمریکا) تخمین زده شده است. استا ن گیلان یکی از قطبها ی مهم کشا ورزی به ویژه تولید برنج محسوب می گردد. میزان برنج تولیدی در سا ل 1380-1379 حدودأ 990،000 تن بوده است. منطقه مورد مطا لعه شا مل 6 شهرستا ن رشت،انزلی، صومعه سرا، شفت، فومن و ما سا ل می با شد.

کا ربری اراضی

شکل زیر کا ربری اراضی را درسا ل 1382 در حوزه آبخیز نشا ن می دهد.( مربوط به تصا ویر حوزه آبخیز) مساحت حوزه آبخیز 3،610 کیلو متر مربع است.42%  از این اراضی جنگل،7/26% مزارع و شا لیزار،6/8 % باغ و 8 % شا مل منا طق شهری می با شد.

 

 


نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیز تالاب انزلی

%

km2

طبقه بندی

1.3

45.5

استخر- آبگیر

3.3

118.0

تالاب

8.6

311.2

باغ

26.7

962.5 مزارع- شالیزار

42.0

1,513.5 جنگل

3.0

107.7 مرتع

7.1

255.9 اراضی لخت

8.0

292.4 مناطق شهری
100.0 3,606.8 جمع

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1389برچسب:آبخیز داری, توسط رضا محمدی

تالاب
«تالاب» از نظر لغوی متشکل از دو کلمه «تال» و «آب» بوده که در اصل لغتی هندی به مفهوم برکه و آبگیر عمیق و پر عرض و طول  با آب راکد و ساکن است که مانند رودخانه جریان نداشته و چون دریا مواج نیست؛ اغلب به خلیجهای بسیار کوچکی اطلاق می شود که از پیش رفتگی آب دریا در خشکی، یا از تجمع آب رودخانه حاصل شده باشد . از این دست می توان «تالاب انزلی» را نام برد.
تالاب تعاريف و معاني گوناگوني دارد. تعريف رايج و پذيرفته آن طبق كنوانسيون رامسر(1971)  اين است: «مناطق پست باتلاقي، مردابي؛ آبگيرهاي طبيعي يا مصنوعي، دائمي يا موقت؛ داراي آب ساكن يا جاري، شيرين، نيم شور، و از جمله مناطق داراي آبهاي دريايي كه عمق آنها در حالت جزر كامل 6 متر بيشتر نباشد». از فوايد تالابها مي توان به كنترل سيلاب، دوباره پرآب كردن آب هاي زيرزميني، تثبيت خطوط ساحلي و حفاظت در مقابل طوفانها، تصفيه و پالايش آب، ذخاير تنوع زيستي، توليدات و محصولات تالاب و كانوني براي تحقيقات و مطالعات علمي اشاره كرد.

کدامش زیباتر است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

 

 

 

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ 22 / 7 / 1385برچسب:از تالاب انزلی تا مرداب انزلی, توسط رضا محمدی

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد